Alla inlägg under mars 2007

Av Lantliv - 23 mars 2007 11:27

Jag har smittats av fyrabarnasmamman och känner mig utmanad att "go public". Att tala om sanningen! Eftersom det är ett sådant stort dilemma detta med städning, hur fint man har och vad andra ska tycka. Jag tycker själv att det är jätteroligt att titta in till folk på webben och se deras fina bilder på allt de fixat hemma - det är inte det. Men det är också befriande att se att allt inte är så perfekt hela tiden. Åsså tycker jag att det är lite så där läskigt, skojigt. Som min man brukar säga "alltid retar det nån". Så välkommen hem till mig. Jag börjar lite smått - är inte riktigt lika modig som Persilja : )Här är min hall - just nu. Kanske inte syns på bilden, men det är riktigt lortigt på golvet också! Lägger också in en bild på vad katten gjorde efter hon gick ut. För balansens skull.

Av Lantliv - 22 mars 2007 09:06

Ja men jag visste det! Bilen fungerar, jag var uppe kl. 7. Packad och klar. DÅ ringer de från badhuset och säger att de har en vattenläcka så att Babysimmet får ställa in och börjar först nästa vecka. Buuuuhäää.Stampar i golvet som en barnunge. "Jag VILL bada!"36 grader i vattnet. Sköna duschar. Kanske bastu om Bebis somnar efteråt. Bara jag och Bebis, mys,mys. Jag tror hon kommer att älska det. Hon älskar bada i badkaret med pappa. Träffa lite andra bebisar och mammor/pappor. GÖRA nåt! Buuuhää igen.Ja, ja jag var ju uppe i allafall. Tog en prommis med Bebis, men det är ju lite molnigt idag, mutter, mutter.

Av Lantliv - 21 mars 2007 21:18

Denna dagen har också varit ljuvlig - jag är ledsen om det låter präktigt, men så är det. Nåt flyt tror jag. Vaknade i och för sig sent idag, men det gick bra ändå. Brukar få lite prestationsångest om jag inte orkar ta mig upp före halv nio. Fixade frukost åt barnen (second breakfast åt sonen som måste få macka av pappa så fort som möjligt - sen yoghurt) och vi åt tillsammans jag och barnen, mannen jobbade. Vilket inte är så vanligt med alla olika "kliva-upp tider". Kollade lite bloggar och stängde sen av datorn och gick ut i solen. Innan hade jag dock förklarat för dottern att hennes hår är hennes och att jag inte ska säga nåt mer om det - för jag tycker ju hon är fin jämt i vilket fall. Hon verkade rätt nöjd över det. Barnen lekte ute och jag hjälpte mannen med en veterinärbesiktning på fem av våra hästar. De ska böja benen på hästarna sen ska de springa och visa att de inte blir halta av böjningen. Och det blev de inte. Bebis sov bra och barnen var nöjda och snälla mot varandra. Jag kände mig harmonisk och jag och mannen fick faktiskt prata med varandra i lugn och ro. Dessutom kunde vi diskutera saker vi är oense om utan bråk! Vi har ätit två lagade måltider idag, jag har inte stressat och har t.o.m varit en sväng till handelsträdgården med sonen. Där köpte jag fin blomjord, 2 underbara stora Mårbackapelargoner, en bukett tulpaner + att jag fick en till på köpet och sonen köpte "hallowenfrön" som han kallar dem (pumpa alltså).Efter middagen som vi åt tillsammans utan att någon sa jag gillar inte, jag vill inte ha... , var det dags att åka på barngympa. Fick prata med lite vuxna människor och sonen hade jättekul. Sen åkte vi till mormor och hjälpte henne välja tapeter. Fastnade med bilen och kom loss. När vi kom hem sov sonen och var bara att bära in. Ja det är en bra dag för mig. Bara att njuta så länge det varar. Sen är det ju så underbart med alla uppmuntrande, kloka och fina kommentarer jag får när jag bloggar. Det är verkligen ett toppensätt att kommunicera på det här bloggandet. Och igår hade jag rekord många besökare - hjälp, men så trevligt. Tack alla!I morgon ska jag och Bebis å babysim för första gången (har gått med de båda andra) och jag ser framemot det så mycket. Ska bli jättemysigt. Mitt enda orosmoment är att det ska bli nåt strul med bilarna så att jag inte kommer iväg, jag har haft lite sånt oflyt på senaste tiden. Rapporterar imorgon hur det gick. Kram alla och godnatt!

Av Lantliv - 20 mars 2007 22:04

Jag har funderat på en sak. Min dotter är snart åtta år och har långt hår. Vi bråkar alltid om hårborstningen. Hon hatar att kamma håret och jag har hotat med att hon får klippa sig om hon inte sköter sig (hatar dessa hot, jag hamnar alltid i den fällan) Hon sköter inte håret i allafall, och inte har hon behövt klippa sig heller. Jag har har argumentera om att håret blir trasigt när det tovar ihop sig som det gör och vi måste slita sönder det med borsten; och att man som sjuåring borde kunna borsta håret själv utan att någon säger till, åtminstone en gång om dagen; och att om man borstar håret varje morgon så slipper det bli grin och tårar för att det gör ont när man väl borstar det; och jag har vädjat till hennes känslor genom att hävda att vi blir ovänner i onödan bara pga. av håret, och det vill inte jag i allafall. Varje gång så lovar hon att borsta håret varje morgon. Men nej - det händer bara inte utan tjat. Men sen funderar jag över vems problemet egentligen är. Mitt eller hennes. Och vad är det som är problemet? Är det att hennes hår går sönder? Nej för det gör det egentligen inte enligt frisören. Är det att det gör ont att kamma när det tovat i hop sig? Skulle vilja säga ja men det är inte sant - för ärligt så är det hennes problem och hon väljer ju det och det är inte SÅ farligt. Egentligen om jag tittar långt, långt där inne så är det jag som har problem, för jag tror att folk ska tycka att hon ser sunkig ut - och vad ska de då tycka om henne då och om oss som familj? Att de ska dömma henne efter håret på nåt sätt - tror jag. Att hennes klasskamrater ska tycka att hon ser smutsig, sunkig ut. Men det är ju MITT problem. Hon bryr sig ju inte och känner verkligen inte att det är så, för då skulle hon ju kamma sig - jag lovar!Jag kan inte kräva att hon ska kamma håret för att jag vill. Och det är väl bra att en tjej inte bryr sig om sådana bagateller som att kamma håret. Det kommer ju att ändra sig - DET vet jag säkert. Egentligen borde jag ju uppmuntra "naturligheten". Jag har bestämt mig att inte kommentera hennes hår annat än positivt. Jag har redan ramlat dig flera gånger och sagt att: Glöm inte att kamma håret. Var har du gjort av borsten. Kamma håret nu när det är blött då blir det inte så struligt i morgonbitti o.s.v Men jag fortsätter försöket. Vad tror ni - är det rätt?

Av Lantliv - 20 mars 2007 20:13

Här är min favvohylla i bokhyllan. Kanske inte är så snyggt med lampor i hyllor egentligen, men jag gillar det ändå på nåt sätt. Budda och älsklingsbild på sonen.

Av Lantliv - 20 mars 2007 20:00

Jag sprang idag! Tjoho vad jag är bra jubel och vissel. Äntligen kom jag ut - får se hur långt det blir till nästa gång. Jag var ute i fyrtio minuter och sprang 2 minuter gick 1 minut efter 5 minuters uppvärmning sen 5 minuters avslutning. Suck vad jag är nöjd.Åh vilken dag sen. Har suttit på altanen med prickiga dottern (som börjar bli bättre från vattkopporna). Och gått en liten promenad + att jag bakade en kaka. Det har varit en speciellt dag idag - som fyrabarnsmamman konstaterade i morse. Nyss sa sambon: Jaha då sätter du dig och tittar på bygglov då medan jag lägger barnen.Utsikt från altanen idag.

Av Lantliv - 19 mars 2007 18:24

Informationen är hämtad från www.gmofritt.se Läs om vad GMO är lite längre ner.1. GMO-jordbruk är inte ekologiskt uthålligtGMO-grödorna har utvecklats för det allra mest industrialiserade och kemiberoende jordbruket. Mer än 99 procent av GMO-arealen är antingen grödor med resistens mot ogräsbekämpningsmedel eller grödor som själva producerar bekämpningsmedel mot insekter. Det finns inga exempel på GMO-grödor för ett ekologiskt uthålligt jordbruk.2. GMO-mat innebär okända hälsoriskerIngen vet hur människor eller djur påverkas av att äta GMO-mat. Genmodifiering är ingen exakt teknik. 3.GMO-gener sprider sig i miljönDet är omöjligt att odla GMO-grödor utan att modifierade gener sprider sig i omgivningen. GMO-föroreningen kan ge olika effekter beroende på vilka gener som sprids och var.4.Utvecklingen kontrolleras av industrinGMO-grödorna har utvecklats av en handfull stora kemiföretag med Monsanto i spetsen. GMO-satsningen handlar inte bara om att sälja mer kemikalier, utan framförallt om att stärka kontrollen över teknikutvecklingen inom jordbruket och göra lantbrukarna beroende av industrins produkter.Hur vet jag att det jag köper är GMO-fritt?Att välja GMO-fria vegetabiliska livsmedel är ganska lätt. EU-regler kräver GMO-märkning av all mat som producerats från genmodifierade växter. Det finns idag bara tre livsmedelsgrödor i genmodifierad odling - soja, majs och raps - så det är bara mat som innehåller någon av dem som kan vara GMO-producerad. Att välja GMO-fria animaliska livsmedel är mycket svårare. EU-reglerna kräver ingen märkning av kött, mjölk och ägg från djur som ätit GMO-foder. Om inte producenten frivilligt redovisar det för konsumenten, finns inget sätt att skilja GMO-producerade animaliska livsmedel från GMO-fria. Det mesta av GMO-odlingarna i världen är djurfoder. Särskilt soja är ett mycket vanligt djurfoder. Sedan januari 2006 används genmodifierad soja även av en del lantbrukare i Sverige. BÄSTA KÖP - Certifierad GMO-fri produktion Alla KRAV-märkta produkter (även importerade)Alla produkter med andra ekologiska märken(även importerade)Alla produkter med Svenskt Sigill-märke BRA KÖP - GMO-fri produktion utan certifiering Alla vegetabiliska livsmedel utan GMO-märkning Mjölkprodukter gjorda på svensk mjölk Kött från Siljans Chark Svenska ägg Svenskt fågelkött OSÄKERT KÖP - Oftast GMO-fritt, men kan vara GMO-producerat Svenskt nöt- och lammkött som inte är ekologiskt VARNING - Ibland GMO-producerat, ibland GMO-fritt Svenskt griskött som inte är ekologiskt UNDVIK - I regel GMO-producerat Importerat kött av alla djurslag Importerade mjölkprodukter Importerade ägg Vegetabiliska livsmedel med GMO-märkning Förtydligande: GMO finns inte i ekologiska produkter vare sig de är från Sverige eller är importerat.

Av Lantliv - 19 mars 2007 18:21

Vad svårt det är att fota. Kunde inte ha blixt - då såg allt helt sjukt ut. Och sen får ju inget plats, men här är den utlovade hängmattsbilden, tyvärr får inte vardagsrummet plats på bilden : )

Ovido - Quiz & Flashcards